La majoria de nens i nenes han estat escolaritzats.
Fins ara han arribat al municipi 11 persones refugiades procedents d’Ucraïna, de les quals 5 són menors d’edat, 3 d’ells han estat escolaritzats (dos a l’Escola Jaume Balmes i un a l’Institut Alt Foix) per mediació de l’Ajuntament, a més d’oferir-los activitats extraescolars dins de l’Escola Esportiva (vòlei, bàsquet, futbol) i també gimnàstica per als adults.
Tots els nouvinguts tenen el problema d’habitació resolt i viuen en domicilis de familiars o amics ja residents al municipi, excepte una família que viu en una casa d’una empresa, i són empadronats amb l’autorització dels respectius titulars dels habitatges, la qual cosa els permet accedir al sistema sanitari.
Per part de l’Ajuntament, a banda de l’empadronament, se’ls convoca a una primera entrevista en què són atesos per l’Alcalde i la Regidora d’Educació, per tal de valorar cada situació i procurar resoldre les diferents necessitats plantejades.
Les administracions supramunicipals demanen als ajuntaments la recollida de dades pel que fa al nombre i necessitats en diferents àmbits de les persones refugiades, mitjançant la complementació d’una fitxa que l’Ajuntament tramita a la Direcció General de Migracions de la Generalitat.
S’ha creat un grup de whatsapp amb les persones que han fet de traductores o intermediàries amb els refugiats que han acudit a l’Ajuntament, per tenir una via de comunicació més fluïda pel que fa a informació i/o propostes.